SEO Wat kunt U zelf optimaliseren ?

SEO, wat kunt u zelf optimaliseren?

Google heeft als missie om hun zoekmachine beschikbaar te stellen waarin resultaten rangschikt worden op relevantie en waarde. Dit houdt in dat websites die voorzien zijn van veel goede relevante inhoud en informatie die beantwoordt aan het beeld van wat Google uit deze websites moet kunnen verstaan.indien men content dat geen waarde toevoegt aan uw website, of in ieder geval niet voldoende informatie verschaft met betrekking tot het doel van de website, deze zal worden afgestraft.

Hieronder staan een aantal punten vermeld waarmee u kunt voorkomen dat uw inhoud niet goed wordt verwerkt door Google.

1)Afbeeldingen

Het eerste punt waar wij als bedrijf naar kijken bij de optimalisatie van een website is het gebruik van afbeeldingen. Afbeeldingen kunnen een grote meerwaarden geven aan uw content. Niet alleen is het voor een bezoeker handig om beter een beeld te vormen van hetgeen u op de website wilt laten zien, maar ook is het gebruik van afbeeldingen voor Google een indicatie dat de website op meerdere manieren uitleg probeert te verschaffen over de genoemde onderwerpen, wat uiteraard aansluit op de missie van Google.

Denk eraan dat Google zoekmachines GEEN foto’s kunnen zien,maar kunnen lezen.

2)Geef elke afbeelding een alternatieve tekst

Een alternatieve tekst is een beschrijving van wat uw afbeelding uitbeeldt. Deze ziet u indien een afbeelding niet kan worden weergegeven en wanneer u uw muis op de afbeelding plaatst. Wanneer u bijvoorbeeld een website van een manege beheert, waarin u een stuk tekst plaatst over de mogelijkheden van rijvakvlakkers, dan is het belangrijk om eventuele foto’s bij dit stuk tekst te voorzien van een alternatieve tekst. Zo’n alternatieve tekst zal in dit geval in de richting verwijzen van b.v.:“rijvakvlakkers manege frank”.

3)De ideale alternatieve tekst

De ideale alternatieve tekst is beknopt en relevant. Wanneer er bijvoorbeeld ook nog een strobaal en een hooivork op de foto te zien zijn,(uiteraard zijn deze voorwerpen weliswaar deel van uw afbeelding), maar is het voor de context op zich irrelevant om dit te melden. Het is, echter, niet verkeerd om de alternatieve tekst aan te vullen met andere termen (zoals sleutelwoorden) waar in de bijbehorende tekst wordt gerefereerd. Zo kan dezelfde afbeelding als vervangende tekst bijvoorbeeld ook “rijvakvlakkers voor middelgrote zalen”, of “rijvakvlakkers lenen” heten, indien het artikel op zich respectievelijk op verschillende gebruiksvormen van rijvakvlakkers of uitleenmogelijkheden richt.

4)Voeg met regelmaat content toe

Door met een zekere regelmaat content toe te voegen, ziet Google dat uw website actueel is en daarmee relevant blijft. Een goede manier om nieuwe content toe te voegen is door dit via een blog te doen.

5)Blog

Een blog is ideaal wanneer u er artikelen plaatst die aanvullende informatie verschaffen over de producten of diensten die u aanbiedt. Door veel sleutelwoorden te plaatsen, verstevigt u het basis begrip van de website. Door de artikelen met de trefwoorden mee op te bouwen, ziet Google dat u de trefwoorden op vele manieren kunt benadrukken en aanvullen. Hierdoor zorgt u ervoor dat uw website voor meerdere zoekopdrachten een relevant zoek resultaat kan zijn.

Blogs van 300 tot 500 woorden zijn het meest voorkomende en voldoende efficient in de ogen van de zoekmachine wat gebruiksvriendelijkheid aangaat .

6)Voeg kwalitatief beeldmateriaal toe

Heeft u een bedrijfsuitje, een stand op een beurs of een instructievideo van uw dienst gemaakt? Verwerk dit beeldmateriaal dan vooral in desbetreffende website, mits het relevant is voor uw bedrijf. Google kijkt naar beeldmateriaal als toegevoegde waarde. Wanneer een bezoeker op uw website uitkomt, moet deze immers zo veel mogelijke vormen van informatie kunnen vinden, zodat de kennis van de bezoeker optimaal kan worden verrijkt.

Zelfs al voegt u geen teksten aan het beeldmateriaal toe, dan is het voor Google nog steeds een reden om uw website beter aan te prijzen/ranken. Het is wel belangrijk om ook weer bij dit beeldmateriaal de juiste relevante teksten toe te voegen.

Met deze seo tips kunt u direct aan de slag met het verbeteren van uw website. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zoekmachineoptimalisatie? Wenst U contact met ons opnemen voor meer advies betreffende deze dienst.Bezoek vrijblijvend één van onze websites

https://www.webwinkelseo.com